fbpx
"Зорница 11, Приморско 8180, България
COVID-19РезервацияЗа резервации: 087 703 32 33

COVID-19

ПОЛИТИКА ЗА ДЕЙНОСТИТЕ В ХОТЕЛА В УСЛОВИЯ НА COVID-19

 

Уважаеми гости,

Добре дошли в хотел Сиена Палас! Ръководството на хотела изказва сърдечната си благодарност за доверието, което ни гласувате, като избрахте да почивате при нас – Благодарим Ви!

Чистотата и хигиената винаги са били топ приоритети за нас – нещо, което разбирате с първите си крачки в хотела. Сега, в условията на световна пандемия, е наша отговорност да надскочим себе си и да повишим до максимум усилията си с цел запазване здравето на гостите и служителите ни. Екипът на Сиена Палас следи отблизо новините от Оперативния щаб за коронавируса в България и Световната Здравна Организация за случаите на коронавирус (COVID-19), както и техните указания и тези от здравните служби на местно ниво.

Вашето здраве и добра кондиция винаги са били наша цел, а грижата за Вашата незабравима почивка е в основата на нашия бизнес. Бихме желали да Ви информираме, че с цел да защитим Вас и Вашите близки, ние работим съобразно всички предписания и изисквания на здравните органи във връзка с превенцията срещу разпространението на COVID-19. Нашите служители са обучени да спазват и работят по най-стриктни хигиенни изисквания. Всички те по време на работа използват лични предпазни средства. За да можем да се погрижим за Вашата безопасност, молим Ви да се запознаете с правилата за поведение в хотела в условия на COVID-19.

Политика за хигиенни предпазни мерки – стандартните ни политики и процедури за опазване на здравето и безопасността на хората включват мерки за превенция на широк спектър от вируси, включително COVID-19, и обхващат всичко: от указанията за миене на ръцете и използване на препаратите за почистване и дезинфекция до процедури за почистване на стаите за гости и общите части. Конкретните мерки в тази връзка включват:

 • Хигиена на ръцете: Правилното и често миене на ръцете е жизнено важно в борбата с разпространението на вирусите. Налични са диспенсери с дезинфектант във всички зони на хотела.
 • Непрекъснато обучение: В допълнение към обучението на персонала на хотелско домакинство и хигиенните протоколи, служителите минават и през обучение за борба с разпространението на COVID-19.
 • Информация в реално време: Екипът на Сиена Палас е в готовност 24/7 за оказване на съдействие на всички гости, както и за координиране с местните власти.
 • Почистващи препарати и протоколи: Ние използваме почистващи продукти и протоколи, които са ефективни срещу вируси.
 • Хотелски стаи: Ние използваме протоколи за почистване и дезинфекция на стаите след напускането на гостите и преди пристигането на следващите, които обръщат особено внимание на най-често докосваните места и предмети.
 • Общи зони: Увеличили сме честотата на почистване и дезинфекция в общите пространства, като особено внимание са обръща на плотовете на рецепция, асансьори и бутони, дръжки и ключове на врати, общи тоалетни.
 • Помещения за персонала и сервизни обслужващи помещения: Увеличили сме честотата на почистване и фокусираме вниманието си върху най-често докосваните места като входове, шкафчета за лични вещи, перални помещения и офиси за персонала.

 

Конкретни мерки по обекти в хотела включват:

Контролиран достъп – На входа на хотела бъдете информирани за реда на настаняване. В деня на настаняването, за да не се допуска струпване на хора, гостите ще бъдат допускани в хотела не преди 15:00 ч.  или по преценка на ръководството на хотела. Вашата температура ще бъде измерена от наш служител. В хотела не се допускат лица, които не са гости на хотела.

Рецепция – За да бъдете обслужени без опасност за Вашето здраве, молим Ви да изчакате реда си на разстояние 1,50 м. от останалите гости. Не се допуска струпване на повече от два госта, освен ако не са семейство. За Ваша безопасност, както и на служителите, сме поставили прозрачна преграда, която ограничава прекият ви контакт. Ключ-картите за хотелските стаи се дезинфекцират преди всяка нова употреба и след връщането им от напускащи гости. Молим Ви да уредите сметката си в деня преди Вашето заминаване, за да намалите престоят си на рецепция при освобождаване на стаята. Препоръчителни са картовите и безконтактните плащания, за да се ограничи контактът с банкноти и монети.

Лоби зона – Пренаредили сме мебелите в зоните за сядане, за да се спазват правилата за социално дистанциране за удобство на гостите.

Стая – Стаята Ви се почиства и дезинфекцира ежедневно само във Ваше отсъствие. При посещението на камериерката, Ви молим да осигурите достъп до стаята. Почистването на стаята се извършва със увеличен фокус върху дистанционни, ключове за осветление, дръжки и плоски повърхности. При необходимост от извънредна смяна на бельо или хавлии можете да се свържете с рецепция по телефона на вътрешен номер 9. Молим Ви да използвате табелката с червен и зелен цвят според желанието ви – „Не безпокойте! / Моля почистете стаята!“.

Общи зони – Всички прилежащи общи площи се почистват и дезинфекцират по график. Поставени са диспенсъри с дезинфектант на входовете и всички ключови точки. Молим Ви да не използвате тоалетните в общите площи по време на почистване и дезинфекция.

Ресторанти и барове – Преди влизане в заведенията за хранене и напитки Ви молим да използвате дезинфектанта за ръце, който сме поставили на входовете на всички заведения. Всички бюфети са оборудвани със защитни плексигласови прегради и се обслужват от наш служител. Обозначена е само една посока на движение на гостите. Молим Ви да спазвате разстояние 1,50 м. от останалите гости. Подредбата на масите и столовете е съобразена с необходимата изискуема дистанция за безопасност и комфорт.

Басейн и релакс зона – Дезинфекцирайте ръцете си преди посещение на зоните. Допуска се използването при спазване на безопасна дистанция. Шезлонгите и чадърите са разположени спрямо изискванията за минимално разстояние. Не се допуска разместването им, както и резервирането им с лични вещи. Служителите на хотела запазват правото си да отстраняват личните Ви вещи.

СПА център, фитнес и детски кът – Използването на зоните е възможно при спазване на дистанция, лична хигиена и дезинфекция, и в определният от властите обем, а именно при минимум 4 кв. м. площ/човек. Молим Ви преди използване на някоя от зоните да проверите за такава възможност и наличен график за посещения.

Моля, обърнете особено внимание на Вашите деца, които също трябва стриктно да спазват всички наложени правила!

В името на общата безопасност, опазването на здравето, Вашия комфорт и този на нашите служители, се обръщаме към всички Вас със следните препоръки:

 • Всеки един от Вас като гост на хотела да спазва правилата за лична дезинфекция.
 • Да се поддържа социална дистанция
 • Да се запознаете с информационните табла с правила за безопасност, които са поставени във фоайето на хотела
 • След употреба на еднократни опаковки и консумативи, същите трябва да се изхвърлят на местата за отпадъци, веднага след използването им.
 • В случай, че имате съмнения за Вас или Вашите близки за COVID-19 или забележите симптоми като повишена температура, кашлица, затруднено дишане, болки в гърлото, хрема, отпадналост, мускулни болки, уведомете незабавано рецепция по телефона на вътрешен номер 9. В никакъв случай не напускайте стаята си.

При установяване на гост заболял от COVID-19 ще бъдат спазени указанията на Министерство на здравеопазаването – гостът ще бъде изолиран в предварително обособена за целта стая. По-нататъшните стъпки по лечението му ще се прецизират на място от медицинските власти, съобразно неговото състояние. Хотелът няма да бъде карантиниран и ще продължи да функционира, спазвайки всички препоръки на здравните власти.

Бъдете здрави и се насладете на почивката си! Вашето здраве и безопасност са наша грижа.